Налагодження співпраці з науковими установами – запорука професійного розвитку педагогів громади

03 лютого 2021 року відбулася зустріч представників Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» та Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.
В рамках здійснення спільної науково-методичної, освітньої та профорієнтаційної діяльності було підписано Договір про співпрацю на два роки.
Ректор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, доктор історичних наук, професор – Сергій Копилов наголосив на необхідності та важливості співпраці. За його словами, вона є показником взаємовигідних відносин партнерства, а також підвищення ефективності педагогічної, методичної, виховної роботи та інших видів діяльності Сторін. «Ми закладаємо фундамент, який дасть можливість впроваджувати сучасні моделі розвитку освітнього процесу…», – зазначив Сергій Анатолійович.
Сторони домовились про співпрацю на засадах партнерства та спільних інтересів з метою розширення та поглиблення змісту їх наукової, освітньої та практичної діяльності. Також було визначено та обговорено напрями спільної діяльності, серед яких:
– надання допомоги у методичному забезпеченні освітнього процесу ЗЗСО;
– залучення науково-педагогічних працівників КПНУ до участі в освітньому процесі;
– розроблення навчально-методичних матеріалів для задоволення потреб фахівців сфери освіти та здійснення обміну публікаціями;
– створення авторських колективів для написання підручників, навчальних посібників та методичних розробок;
– надання можливості для розміщення наукових публікацій у наукових виданнях КПНУ;
– проведення педагогічного та наукового стажування, підвищення кваліфікації працівників на базі КПНУ;
– надання навчально-лабораторної бази КПНУ для проведення спільних заходів Сторін;
– сприяння у проведенні спільних наукових, науково-методичних конференцій, семінарів, нарад, практикумів;
– сприяння розвитку співпраці КПНУ з Центром професійного розвитку.
На завершення зустрічі сторони-підписанти висловили сподівання на тривалу й результативну співпрацю, яка надасть перспективи для реалізації спільних ініціатив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *