Навчаємось і зростаємо разом у 2 класі НУШ

Третього грудня на базі Іванковецької ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум  учителів   2 класів на тему: « Організація новітнього освітнього процесу для учнів 2 класів в умовах Нової української школи».  У роботі семінару взяли участь учителі  2 класів Дунаєвецької міської ОТГ. Засідання розпочалося із змістовної візитівки, підготовленої учнями початкових класів.

Теоретично-практичний модуль розпочала методист МК Валентина Заторжинська з питання спрямованості освітнього процесу  на набуття другокласниками обов’язкових результатів навчання, прописаних у Типовій освітній програмі.

Семінар –практикум був побудований калейдоскопом  напрацювань педагогів у Новій українській школі та практичними вправами з педагогами щодо організації освітнього процесу в 2 класах. Вікторія Васильєва, учитель 2 класу Іванковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, провела ранкове коло з учасниками засідання та поділилася досвідом проведення «Щоденних 3» на уроках математики. Практичні вправи з використанням дидактичних ігор презентувала учитель Мушкутинецької ЗОШ І-ІІІ ст. Сніжана Карловська.  Досвідом використання  різноманітних привітань поділилася учитель Ганнівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.,ДНЗ» Наталія Щербата, проведенням уроків математики та методичним забезпеченням до їх проведення – Алла Ковальчук з Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст.№3. Голова методичного об’єднання учителів 2 класів, учитель Зеленченської ЗОШ І-ІІ ст. Наталія Мельничук наголосила на прикладах використання формувального оцінювання у 2 класі НУШ, зупинилась на нормативних документах щодо оформлення зошита спостережень за учнями та  проведення діагностичних робіт. Під час проведення вправи «Я це роблю так»  з досвіду роботи виступили учитель Дунаєвецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» Алла Кузьмінська ( проведення уроків мистецтва у 2 класі, відео презентації до уроків), учитель Залісецького НВК «ЗОШ І-ІІ ст., ДНЗ» Олена Рудько ( використання кубиків Блума в освітньому процесі),  Леся Мандрицька та Олена Хитряк з Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст.№4 ( презентація відеоролика про навчання учнів в НУШ та проведення «Щоденних 3 « на уроках математики).

У підсумковому модулі учасники засідання висловили слова подяки  учителям та директору Іванковецької ЗОШ І-ІІІ ст., схвалили таку форму проведення семінару  і висловили свої пропозиції щодо організації методичної роботи у 2020 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *