Семінар-практикум учителів предмету “Захист Вітчизни”

Виховання патріотичних почуттів у молоді в розрізі подій сьогодення набуває дедалі більшої актуальності.
Важливо у стінах школи сформувати готовність до виконання конституційного обов’язку та удосконалення життєво  необхідних умінь та навичок кожної молодої людини. 22 листопада 2019 року на базі Балинського ліцею проведено семінар-практикум учителів предмету «Захист Вітчизни» на тему “Пріоритетні напрямки організації військово – патріотичного виховання та викладання предмета «Захист Вітчизни» у  ЗЗСО . Учасників семінару привітала Білоус Т.В. – начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту, соціального захисту населення Смотрицької селищної ОТГ.

Під час теоретичної частини розглядались такі актуальні питання :

– Пріоритетні напрями організації військово-патріотичного виховання та викладання предмета «Захист Вітчизни» у ЗЗСО. (Барановський Ю.М., методист МК)

– Підготовка учнів до захисту Вітчизни, професійна орієнтація молоді до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях. (Свірідов Г.П., учитель ЗВ  Дунаєвецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія»)

– Планування роботи  військово-патріотичного напрямку у ЗЗСО. (Боярчук О.О., заступник військового комісара)

У практичній частині учасники семінару-практикуму відвідали урок ЗВ у 11 класі на тему «Призначення, бойові властивості, загальна будова і принцип дії ручних гранат. Порядок огляду і підготовка гранат до застосування»,  який провів Щур А.І., учитель  Балинського ліцею.

Учителі ЗВ підвищили фахову компетентність завдяки участі у семінарі-практикумі.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *