Семінар учителів математики

Сьогодні всі сфери людської діяльності, у тому числі й освіта, стрімко розвиваються за рахунок впровадження різних інновацій. Людині в цій ситуації необхідно бути готовим, не тільки до впровадження цих інновацій, а і безпосереднього творення інноваційних процесів. Сьогодні від педагога вимагається готовність гідно зустрічати кожну професійну ситуацію, бути готовим до перепідготовки в умовах, які швидко змінюються.

У  час інформатизації і глобальної масової комунікації  набуває поширення концепція компетентнісного підходу в освіті. З розвитком і поширенням новітніх технологій, про які ми чуємо на кожному кроці, однією зі складових професійної компетентності вчителя є компетентність у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Вчителі повинні вміти орієнтуватися в інформаційному просторі, отримувати інформацію та оперувати нею відповідно до власних потреб і вимог сучасного інформаційного суспільства.

Зважаючи на вимоги сьогодення методичною службою було заплановано семінар-практикум для учителів математики, який відбувся 21 листопада 2019 року на базі Дунаєвецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дунаєвецької селищної ради. В роботі семінару взяли участь 25 педагогів Дунаєвецької міської ОТГ, Дунаєвецької селищної ОТГ і Смотрицької селищної ОТГ.

Семінар розпочався з тренінга на тему “Формування інформаційно-комунікативної компетентності учнів на уроках математики шляхом використання сучасних інформаційних технологій”, який провела учитель математики Боднар Л. В. Під час тренінгу педагоги налаштувалися на плідну та творчу роботу, а також зарядилися позитивним настроєм.

А продовженням роботи семінару було відвідування уроку математики у 8 класі на тему “Перетворення раціональних виразів. Раціональні рівняння”, який вміло провела учитель математики Боднар В. М. Під час уроку учитель вдало організувала роботу над вирішенням поставленої мети уроку, показала злагоджену роботу учнів у групах.

І фінальним етапом семінару було “Свято математики”, яке підготувала учитель математики Кобзар А. М.  Під час виховного заходу педагоги переконалися, що змагання з математики теж можна перетворити на невелике свято.

Усі учасники семінару отримали масу позитивних емоцій та отримали певний досвід щодо використання ІКТ під час уроків математики.

Більше фото можна подивитись за посиланням: Фото з семінару 21.11.2019

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *