Семінар-практикум вчителів початкових класів у Смотрицькому ліцеї

«Життя – вічна наука», – говорить народна мудрість. Реалії сьогодення ще раз підтверджують це. Великі соціальні зміни впливають на школу, вчителя і ставлять перед ними завдання нового змісту. Учитель НУШ повинен створити оптимальні умови для розвитку і навчання особистості, яка здатна самостійно і критично мислити, приймати нестандартні рішення.

Саме питання розвитку критичного мислення учнів Нової української школи є актуальними на етапі реформування початкової освіти і були розглянуті під час семінару-практикуму вчителів початкових класів у Смотрицькому ліцеї Смотрицької селищної ради 12 листопада 2019 року.

Семінар-практикум включав чотири модуля: презентаційний, теоретичний, практичний, підсумковий. У презентаційному модулі учасники семінару-практикуму познайомилися із візитівкою початкової ланки та переглянули виставку педагогічних надбань учителів 1-4 класів.

Теоретичний модуль провела методист МК Валентина Заторжинська, яка  звернула увагу на використання під час освітнього процесу  в початкових класах вправ і стратегій розвитку критичного мислення та надала адреси інтернет-ресурсів для самоосвітньої роботи. Керівник форми роботи Лариса Зоріна поділилася досвідом роботи з питань використання технології розвитку критичного мислення на уроках у 1-2 класах НУШ та зацікавила педагогів проходженням сертифікації.

Практичний модуль був урізноманітнений змістовними  заняттями : ранкову зустріч з учасниками семінару-практикуму провела  учитель ліцею  Ніла Данилюк, ранкову зустріч « Ми – актори»  з учнями 1 класу –  Тетяна Боднар, урок української мови у 2 класі на тему «Вправляння у використанні слів різних лексичних груп. Складання та поширення речень виражальними засобами мови» – Любов Карпович, майстер-клас на тему « Формування соціально-комунікативної компетентності молодшого школяра засобами технології критичного мислення» – Оксана Сірацька та Галина Гулевата.

У роботі семінару-практикуму взяли участь адміністрація закладу та головний спеціаліст відділу освіти  Смотрицької селищної ради Олександра Погрібна.

Учасники засідання висловили слова вдячності колективу Смотрицького ліцею за підготовлений і цікаво проведений семінар. Масу позитивних емоцій та нових ідей педагоги  взяли до своєї педагогічної скарбниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *