Семінар–тренінг для вчителів основ здоров’я

З певних шкільних предметів учням доводиться здавати ДПА, ЗНО. Але є і такі, які цього не передбачають. Основи здоров’я – це предмет, з якого іспити проводить життя. Адже навички, здобуті на уроці, діти використовують у подальшому житті. Вміння поводитись під час пожежі, надавати першу допомогу,  правильно організувати свій час, раціонально харчуватись, бути вмілим учасником дорожнього руху – усього цього можна навчитись на основах здоров’я.

Відповідно до плану роботи методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради 8 листопада на базі Великопобіянської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено семінар-практикум на тему «Сучасні підходи до викладання основ здоро’я».

Учасників семінару зустріли «Джентельмени» Великопобіянської ЗОШ І-ІІІ ст., які не тільки привітали присутніх, але й дали рекомендації щодо ведення здорового способу життя. Вчителі основ здоров’я відвідали урок у 7 класі «Пожежна безпека у громадських приміщеннях», який було проведено у формі тренінгу Тетяною Василівною Саміляк.

Для педагогів також було проведено тренінг «Вчимося не горіти». Адже в  Україні проблема професійного вигорання є особливо помітною. Педагоги дійшли висновку, що для уникання ефекту “вигорання” дуже важливо дозувати свою працю і вміти вчасно її закінчити.

Також корисною була інформація методиста Н.Дармограй «Сучасні інноваційні підходи до викладання основ здоров’я»  та «Використання ІКТ на уроках основ здоров’я». Педагогам було наголошено про необхідність інтегрування курсу «Вчимося жити разом» в предмет основи здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *