Виховання на цінностях як ключовий компонент освітнього процесу в закладі загальної середньої освіти.

Реформування системи освіти  ставить перед педагогами нові вимоги і нові завдання. Для кращого розуміння орієнтирів в організації виховного процесу в контексті розвитку Нової української школи  23 квітня 2019 на базі Дунаєвецької  ЗОШ І-ІІІст.№2  пройшов семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів на тему «Виховання на цінностях як ключовий компонент освітнього процесу в закладі загальної середньої освіти. Духовно-моральне виховання як фактор становлення особистості»

Учасників семінару зустріли лідери учнівського самоврядування, презентувавши заклад- «Школу успіху».

Розпочала семінар методист МК Ковальчук М.П., яка наголосив на важливості виховного чинника в житті сучасної школи, зміни парадигми освіти від колективної до особистісно орієнтованої та  компетентнісної, принципах дитиноцентризму та партнерства.  Особливу увагу звернула на  «Програму «Нова українська школа» у поступі до цінностей», що  передбачає оновлені форми і методи організації виховного процесу і направлена на формування школи цінностей. Питання «Духовно-морального  виховання дітей та молоді як фактор становлення особистості» розкрила Магера Н.В,заступник з НВР.

Під час практичного блоку,  до уваги учасників семінару були представлені виховна година « Подорож у країну ввічливості і доброти», проведена класним керівником  6-А класу Федоровою І.А. та тренінг  для батьків «Мистецтво дарувати любов», запропонований класним керівником  5 класу Ночкою  І.О.  Кульмінацією семінару було ток-шоу «Перехрестя думок» для старшокласників на тему: «Духовні цінності та життєві пріоритети  сучасної молоді», ведучою якого була педагог-організатор Чайковська О.І.

Програма семінару була змістовна і насичена, зорієнтована на ідеї концепції «НУШ», що передбачає формування людини високої культури, у якої гармонійно поєднується глибокий теоретичний і практичний розум з істинною духовністю. А це вимагає інновацій у виховному процесі всіх освітніх ланок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *