УПРАВЛІНСЬКИЙ ПРАКТИКУМ ДЛЯ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

«Педагогіка партнерства – якісно новий рівень взаємовідносин між учасниками освітнього процесу: дитина-педагог-батьки» – таку тему мав управлінський практикум для керівників закладів дошкільної освіти, який було проведено методичним кабінетом управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради 01 березня 2019 року в рамках співпраці громад. Базою проведення було обрано Центр розвитку дитини «Пролісок» та ЗДО №1 «Ромашка». В роботі взяли участь заступник міського голови Н.Слюсарчик, завідувач МК Л.Фурман. Управлінський практикум ставив за мету забезпечення  системного науково-методичного супроводу формування  професійної компетентності  керівників ЗДО в умовах Нової української школи, актуалізація  науково-теоретичних  засад  проблеми педагогіки партнерства як якісно нового рівня  взаємовідносин між учасниками освітнього процесу: дитина-педагог-батьки.

Учасники взяли участь в  Дні  батьківського самоврядування в дитячому садку, який було проведено у групі-родина (М.Кулик, вихователь ЦРД). Н.Шкорбецька, практичний психолог ЦРД презентувала роботу Консиліуму в Консультативному центі  «Організація освітнього процесу на принципах наступності та перспективності – запорука гармонійного розвитку самодостатньої, ініціативної, компетентної особистості».

О.Хіхловська, вихователь ЗДО №1 «Ромашка» ознайомила присутніх з програмою «Впевнений старт» – фундаментом успішної підготовки дітей до школи. Показала практичне використання складових програми ВС для забезпечення системи партнерської  взаємодії  з батьками та вихованцями.

День родинного виховання в дитячому садку та міні-заняття з використання інноваційної технології «Лепбук» до уваги учасників представила  І.Магера, вихователь ЗДО №1 «Ромашка».

«Родзинкою»  стала інтерактивна управлінськи гра «Шість капелюхів» на тему «Модернізація підходів до взаємодії педагогічного колективу ЗДО і родини як чинник всебічного розвитку сучасної дитини в умовах НУШ», яку провела вихователь-методист ЗДО №1 «Ромашка» Т.Вільчанська .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *