Творча майстерня керівника гуртка «Секрети успіху»

8 лютого на базі КЗ Дунаєвецької міської ради «Станція юних туристів» відбулось засідання творчої майстерні керівника гуртка на тему: «Розвиток креативного мислення у вихованців гуртків, клубів та секцій закладів позашкільної освіти». У роботі ТМ взяли участь керівники гуртків Станцій юних туристів, натуралістів та Будинку творчості школяра.
Питання формування креативного мислення особистості у ЗПО розкрила методист МК Ковальчук М.П., звернувши увагу позашкільників на методи та технології, що розвивають креативність- здатність народжувати нові надзвичайні ідеї , відхилятися від традиційних схем мислення, швидко розв’язувати проблемні ситуації.
У практичній частині – керівник гуртка «Історичне краєзнавство» Чумак Наталія Вікторівна показала використання інтерактивних технологій на заняттях гуртка. Для учасників засідання вона організувала гру –квест «Ключі від минулого», під час якої дізнались багато нового з історії міста, побували у підземеллях та старих будівлях капуцинів. Зібравши усі ключі, пройшовши випробовування на знання історії краю, керівники гуртків змогли відвідати музеї освіти та природи, розміщені на території КЗ Дунаєвецької міської ради «Станція юних туристів. Та це ще не всі «секрети успіху» Наталії Вікторівни: наступним сюрпризом стала театрально-рольова гра «Хроніки Красінських на Дунаєвеччині», а кожний присутній на ТМ спробував себе у ролі історичного персонажа.
Інтерактивні форми роботи, презентовані Чумак Н.В. були креативними та пізнавальними , тож керівники гуртків побачили багато нового і зможуть взяти для своєї подальшої роботи цікаві ідеї та корисні поради.
Під час узагальнюючого діалогу за темою зібрання відбувся дієвий обмін думками учасників ТМ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *