Круглий стіл заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів та голів методичних об’єднань класних керівників

Одним із найактуальніших завдань  сучасної освіти  є виховання  особистості, патріота та інноватора, який вміє критично мислити та працювати в команді, запобігати конфліктам та приймати самостійні рішення.

Саме питання виховної роботи в закладах загальної середньої освіти розглядались на січневій педагогічній  зустрічі заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів та голів методичних об’єднань класних керівників, що відбулась 4 січня на  базі Будинку творчості школяра. Засідання було проведене у формі круглого столу в роботі якого  взяли участь методисти МК  управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради Ковальчук М.П., Жучковська В.І., старший інспектор ювенальної превенції Дунаєвецького РВ національної поліції України в Хмельницькій області Смутко І.О. та методист БТШ Деркалюк Л.С.

Метою заходу було проаналізувати актуальний стан виховного процесу партнерства  учнів, педагогів та батьків. В ході проведення засідання  методист МК Ковальчук М.П. підсумувала успіхи та невдачі в організації виховної роботи за 2018рік, окресливши перспективи та плани на ІІ семестр 2018-2019н.р., акцентувала увагу на необхідності ефективної взаємодії учнівського, вчительського  та батьківського колективів.

Відпрацювання єдиних поглядів щодо профілактики негативних проявів в учнівському середовищі та питання захисту дітей від жорстокого поводження у своєму виступі розкрила методист МК Жучковська В.І., ознайомивши присутніх з алгоритмом  дії при проявах цькування у ЗЗСО. На питанні  правової відповідальності через прояви булінгу, профілактиці  та шляхах подолання цього явища  зупинився старший  інспектор ювенальної превенції Смутко І.О., вказавши, що необхідно забезпечувати і психологічний супровід морального, духовного розвитку учнівської молоді при взаємодії із сім’єю.

Питання посилення ролі учнівського самоврядування в організації шкільного  життя, важливості розвитку лідерських якостей розкрила методист БТШ Деркалюк Л.С. Учасники  заходу погодились з думкою: для того, щоб учнівське самоврядування дійсно стало дієвою школою формування активної особистості, щоб шкільне життя стало цікавим та змістовним, необхідно виховувати творчих та ініціативних лідерів учнівського самоврядування.

Родзинками свого досвіду виховної роботи поділилась педагог-організатор Ганнівського НВК «ЗОШ І-ІІст.ДНЗ» Калянова Л.П.

Учасники круглого столу дискутували  та обмінювались  напрацюваннями по створенню шкільної служби порозуміння-медіації, педагогіки  партнерства…

Круглий стіл – вдала форма організації методичної роботи, яка змогла максимально забезпечила практичний зміст, окреслила пріоритети – розуміння основних засад компетентнісного підходу у виховному освітньому просторі в контексті реалізації Концепції „Нова української школа” та розкриття змісту інноваційних методів виховання, як таких, що відповідають сучасним вимогам та спонукають до переорієнтації виховного простору закладу освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *