Семінар у Томашівській ЗОШ І-ІІІ ст. – гідне завершення року німецької мови на теренах Дунаєвеччини.

2018 рік був оголошений президентом України роком німецької мови з метою її популяризації як засобу спілкування серед країн – учасників ЄС та національної мови держави, що є нашим стратегічним партнером в складний час реформування і воєнних дій на сході. Цей заклик був підтриманий учителями німецької мови загалом 17 закладів загальної середньої освіти, де вона вивчається як перша або друга іноземна мова. Для учнів були організовані конкурси на кращого знавця мови, вікторини, змагання учнівських стінгазет, квести, конкурси декламаторів, перегляд навчальних та художніх фільмів на німецькій мові, відеоекскурсії Німеччиною, костюмовані вечірки та інші заходи, що стали додатковим мотиваційним чинником до опанування мови великих Шиллера, Гете та Гейне.

Насамкінець 14 листопада викладачі німецької мови мали змогу відвідати Томашівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, де їх колега, прекрасний фахівець Базай І.І., чиї вихованці є постійними призерами ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з предмету, лауреат обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2011», представив їх увазі чудовий демонстраційний урок, проведений відповідно до вимог сучасних програм Нової української школи. Учителі також стали гостями традиційного німецького карнавалу, де учасники – учні різного шкільного віку співали німецькомовні пісні, декламували вірші, танцювали, інсценізували фрагменти казок та інших літературних творів. Гостей запросили взяти участь в благодійному передзимовому ярмарку солодощів, багато з яких були випечені за німецькими рецептами та переглянути відеозвіт про організацію усіх заходів року німецької мови в даному навчальному закладі.

Методист МК Прокопчук Л.В. проаналізувала використання методів і прийомів, що сприяють реалізації наскрізних ліній чинних програм з іноземної мови та відзначила майстерність Базая І.І. у здійсненні навчального процесу відповідно сучасних вимог. Педагоги, що викладають німецьку мову, відзначили високий рівень організації та проведення усіх демонстраційних заходів, невичерпну енергію та творчість свого колеги, завдяки самовідданості та натхненню якого в закладі добре знають і шанують цю європейську мову, а багато випускників 11 класу щорічно обирають її як базовий предмет для своєї майбутньої професії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *