Серпнева педагогічна вітальня

21 серпня відбулось засідання методичного об’єднання учителів предметів художньо-естетичного циклу у форматі педагогічної вітальні. Впродовж роботи учасники мали можливість розглянути ціннісний потенціал предметів художньо-естетичного циклу в розрізі ідей і стратегій Нової української школи, інтегративні технології формування мистецьких компетентностей.
Методист Майя Ковальчук акцентувала увагу на меті освітньої галузі «Мистецтво», яка включає формування і розвиток в учнів комплексу ключових, міжпредметних і предметних компетентностей у процесі опанування художніх цінностей та способів художньої діяльності шляхом здобуття власного естетичного досвіду.
Гостею освітнього заходу була вчитель початкових класів Рахнівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст..ДНЗ», учасник ХІІ Всеукраїнської Школи методичного досвіду з художньо-естетичної освіти та виховання «Мистецтво в контексті реалізації ідей концепції Нової української школи», Лариса Зоріна, яка розкрила особливості організації освітнього процесу на уроках мистецтва в умовах Нової української школи.
Голови МО Наталія Мельничук та Олена Мудрик звернули увагу педагогів на методичні рекомендації, програми та календарне планування.
У практичній частині педагогічної вітальні учитель образотворчого мистецтва Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІст №2 Наталія Тищенко провела майстер-клас на тему: «Використання елементів арт-терапії при викладанні предметів художньо-естетичного циклу».
Учасники заходу активно дискутували, обговорюючи широке коло професійних питань з художньо-естетичної освіти та виховання, збагатившись знаннями та уміннями, новими освітніми технологіями, досвідом, ідеями, цікавими презентаціями та фаховим спілкуванням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *