Формуємо компетентності у вихованців ЗПО

17 травня на базі  КЗ Дунаєвецької міської ради  «Станція юних натуралістів»  було проведено семінар-практикум керівників гуртків на тему: «Формування пізнавальних компетентностей на заняттях гуртків».

Під час теоретично-презентаційного блоку директор закладу Чекман М.В. акцентувала увагу на питанні формування базових компетентностей у вихованців  гуртків еколого-натуралістичного спрямування, охарактеризувавши  напрацювання  в даному напрямі саме керівниками гуртків СЮН.

«Керівник гуртка –методист», Ярушинська С.В. презентувала досвід роботи     «Розвиток пізнавальних інтересів на заняттях гуртків», ознайомивши учасників семінару з цікавими формами та методами роботи, які застосовує  на гуртках «Народна творчість», «Цікава хімія»… Світлана Вікторівна  провела  майстер-клас «Експериментуємо вдома»,  на якому всі бажаючі змогли провести хімічні досліди, дізнатись багато нового з сучасної хімії.

Підвела підсумки семінару-практикуму методист МК Ковальчук М.П., окресливши  компетентнісний підхід,  як пріоритет розвитку позашкільної освіти, що забезпечує  практичну діяльність, розвиток пізнавальних, творчих інтересів та має соціальну спрямованість.

Учасники семінару обмінялись досвідом роботи з даного питання та планами  співпраці закладів позашкільної освіти міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *