Семінар для вчителів основ здоров’я

11 травня на базі Залісецького НВК було проведено семінар-практикум для вчителів основ здоров’я  «Формування здоров´язберігаючих компетентностей на уроках ОЗ». Головною метою предмета  «Основи здоров’я» є формування в учнів відповідальності за здоров’я, добробут, безпеку, навколишнє середовище та стабільність у майбутньому, оволодіння основами здорового способу життя,  життєвими навичками, розвиток самозарадності, активної громадянської позиції, підприємливості, а наскрізна змістова лінія «Здоров’я і безпека»  є провідною і розкривається на всіх уроках в 5-9 класах.

В рамках семінару (практичний блок) було відвідано урок-тренінг у 9 класі «Сучасний комплекс проблем безпеки», який провела вчитель Антонюк О.А. Метою проведення даного уроку була демонстрація практичного використання елементів тренінгу. Перед учасниками семінару виступила агітбригада «Ми за здоровий спосіб життя».

У підсумковому блоці педагоги ділилися досвідом використання тренінгової методики на уроках основ здоров’я та в позаурочний час. Учасники семінару притримувались думки, що  під час тренінгу створюється неформальне, невимушене спілкування, яке відкриває перед учнями безліч варіантів розвитку та розв’язання поставлених цілей, змінюється роль учня в уроці: з пасивного слухача на активного учасника процесу навчання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *