Нові перемоги юних конструкторів повітряних зміїв

У Дунаєвецькому Будинку творчості школяра  вже  понад 30 років  працює гурток  конструювання повітряних зміїв. Мабуть всі,хто цікавиться дитячою технічною творчістю спостерігали за успіхами наших вихованців. Вони неодноразово  ставали чемпіонами області та представляли її на Всеукраїнському рівні. Керує гуртком ветеран педагогічної праці,відмінник освіти України,педагог за покликанням Михайло Степанович Завалов. Він, як ніхто розуміє, як важливо для дітей знайти справу до душі,що принесе не тільки задоволення,але й дасть певні життєві навики. Кожен вихованець гуртка добре знає,що запускання зміїв – це одне, а от самому змайструвати – це зовсім інше. Адже саме в таких гуртках роблять перші кроки майбутні конструктори авіаційної та космічної техніки, провідні спеціалісти цієї галузі, яка у наш час розвивається швидкими темпами.

Вже традиційно щороку в м.Хмельницькому проводяться обласні змагання з повітряних зміїв. Запускати зміїв – це велике мистецтво. Не все й залежить від вітру, бо потрібно ще навчитися правильно управляти їхнім польотом, адже повітряний змій – це літальний апарат, який важчий за повітря, але за рахунок своєї конструкції та тиску вітру на поверхність, вінтримається у повітрі.

18 квітня 2018 року дві команди юних конструкторів повітряних зміїв – команда Будинку творчості школяра та команда Лисецької ЗОШ І-ІІІст. представляли Дунаєвецьку міську ОТГ на обласних змаганнях. У дивовижно – захоплюючому заході взяли участь команди учнівської молоді всієї Хмельниччини.  Креативність, стендовість, кут підняття фантастичних зміїв оцінювало професійне журі. Учасники змагань вправно керували плоскими, коробчастими та іншими видами повітряних зміїв, продемонструвавши високий рівень теоретичних знань та практичних вмінь, які здобули, займаючись у гуртках.

Після напружених запусків та змагань юні  техніки Дунаєвеччини посіли  2 командне місце в області та здобули ряд перемог в особистій першості: Стецюк Арсен, Гаджук Костянтин, Медведюк Назар – 1місце в класах моделей відповідно Z-2,Z-7,Z. Кочепуд Сябріна ,Медведюк Назар–2 місце.

Вітаємо  команду та їх керівника з перемогою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *